La Primera fotografia del F.C.Barcelona

FCB 1900El 11 de Febrer de 1.900 el «Foot-Ball Club Barcelona» jugava un partit al ex-velòdrom de la Bonanova  contra el «Foot-Ball Club Català». Per primera vegada a les cróniques de la premsa del moment s’anunciaven els colors de les vestimentes dels equips. Blanc el F.C. Català i «azul y encarnado» el F.C. Barcelona. L’equip que presentà el F.C.B. va ser el format per: Gamper, A. Witty, E. Witty, Gillespie, Llobet, Terrades, Harris, Parsons, Wild, Fitzmaurice y Smart.

En aquest partit es produeix la que serià primera expulsió en la historia d’un jugador del F.C. Barcelona, en Harris. El resultat final seria de 4 a 0 favorable al F.C,Barcelona, amb tres gols anotats pel senyor Ernest Witty i un per en Hans Gamper.

Amb posterioritat, el 18 de Febrer de 1.900 es van jugar alguns partits en el mateix camp del Velòdrom entre diferents equips del Català i del Futbol Club Barcelona.

La revista «Iris», que es subtitulava «Revista Semanal Ilustrada» que neix el mateix any que el F.C.B., es de les primeres en profusió de làmines i fotografies que combina amb texts de creació literaria. La revista tenia una vintena de fulles i va editar 295 números, desapareixent finalment al 1.904.

En el seu número de 3 de Març de 1.900 publicva per primer cop un ampli reportatge sobre el «foot ball», en concret a les seves pàgines 14 i 15. En ell es fa ressó del partit jugat entre el FootBall Club Escocès de Sant Andreu i el Foot Ball Club Català. Però en el seu encapçalament surt el que seria la primera fotografia que tenim avui dia del Foot Ball Club Barcelona, i on podem veure ja l’equipació blau i grana.

Per tant aquesta fotografia pertany, o bé al partit disputat el dia 11 de Febrer o va estar feta el 18 de Febrer. La revista no ens ho aclareix, encara que personalment em decanto pel dia 18 de Febrer.

iris

 

Deja un comentario