Canviem tuits i blogs pel terreny de joc.

El passat més d’abril es posava en marxa “Manifest Blaugrana”. Neixia amb la voluntat de ser un projecte aglutinador de socis i afeccionats barcelonistes sense cap ànim ni aspiració electoral. Simplement amb la voluntat de intentar crear un estat d’opinió per a la transformació del nostre Club on el soci sigui, i es senti, autènticament part indispensable del Club. Que el soci sigui el veritable protagonista, actiu, d’un canvi institucional i de maneres de fer en el Futbol Club Barcelona.

L’absència en aquest moment de grup opositor que marqui el pas i que evidenciï que es deixa sentir o si més no faci pensar als socis i plantejar propostes i alternatives més enllà de l’oportunitat electoral, és un símptoma de la manca d’oposició que té el Club. Greu en un any on els errors i les decisions, com a mínim i sent benèvol, improvisades, han marcat el nostre Club.

Quan se’m va oferir la possibilitat de donar opinió sobre la formació del “Manifest Barcelonista” no vaig dubtar-ho. Crec que el club necessita revitalitzar-se enormement i no tan sols per la Directiva o aspirants. Cal que el Club es regeneri des de baix, des dels socis de a peu. Dels que només contem un cop cada quatre anys quan se’ns demana el vot. Hem d’aconseguir que el soci estigui veritablement representat a l’Assemblea de Compromissaris i que aquesta sigui un òrgan veritablement influent i decisiu en la forma de dur el Club.

El soci del Futbol Club Barcelona te el dret a assabentar-se de les gestions que es realitzen i que comprometen una part important del pressupost. I no un cop executat sinó abans. L’exemple de la publicitat en la samarreta i el contracte amb Qatar Sports Investements, n’és un exemple.

S’ha d’aconseguir que el Club estigui gestionat per gent que veritablement estima el club. Gent que visqui el Futbol Club Barcelona més enllà de negocis i projeccions particulars futures. Les limitacions encobertes via avals econòmics no poden ser motiu d’exclusió de persones molt vàlides pel càrrec.

Fa escassament dos mesos, 9.589 socis ens varem manifestar contraris al projecte de reforma del Camp Nou. La reforma es va aprovar. Des d’aleshores, i amb tota la despesa acumulada entre estudis i campanya, no s’ha sabut res més. Un altre cop el soci tan sols utilitzat per una votació.

Tenim l’oportunitat, els que estem lluny de carreres electorals, de intentar-ho. De explicar el model de Club que volem. I fer-nos sentir i escoltar. De passar dels tuits i blogs al terreny de joc. Som els qui no ens sentim representats per aquesta Junta que a dia d’avui dirigeix el club qui ens hem de bellugar. I ara tenim una oportunitat i un espai de trobada en “Manifest Blaugrana”

Jo, sí més no, aniré demà dimarts a l’Ateneu Barcelonés